Jag färgflätar mig framåt

Sara tipsar om en teknik hon kallar att färgfläta. Vilken toppengrej! Detta satte verkligen fart på saker för min del. Jag började, precis som hon skriver, med att avgöra vilka mina trådar var och gick sedan vidare med att speca vilka viktiga scener varje tråd skulle bestå av. Bara det var fantastiskt, eftersom jag inte lyckats komma så långt ännu att jag bestämt viktiga scener – det satte verkligen igång kreativiteten och framför allt produktiviteten! Fram tills dess hade jag en klar bild av hur manuset skulle utveckla sig, men hade ändå inte rent konkret bestämt scenerna. Nu fick jag det gjort, och började sedan fläta.

Då märkte jag snabbt att det blev lite tokigt. Väldigt mycket grönt, lite mindre av det rosa och nästan inget blått alls. Vadan detta? Först försökte jag hitta på fler rosa och framför allt blå scener. Men nej, jag kände mig nöjd med det jag hade. Då insåg jag att jag fått trådarna fel. Jag hittade istället nya samband och nya sätt att kategorisera scenerna, och då blev det nya trådar – och en snyggare och jämnare färgfläta.

Nu blir nästa steg att fylla på de där scenerna med text…

Divider

Annonser

4 reaktioner till “Jag färgflätar mig framåt

 1. Men så roligt att färgflätan kunde vara till hjälp! Hoppas att det fortsatta jobbet med manuset flyter på. 🙂
  Kul att hitta hit, alltid roligt att få kika in hos andra skrivande personer!

  Gillad av 2 personer

   1. Att börja blogga om skrivandet har helt klart hjälpt mig. Dels för att det funkar som en sorts logg-/dagbok för mig själv, där jag kan se tillbaka på min egen skrivprocess. Och dels – eller framför allt – på grund av kontakten med andra som skriver.

    Hoppas att du också kommer att ha glädje av det!

    Gillad av 1 person

 2. Färgflätan (tack Sara) hjälpte mig verkligen att strukturera upp mitt manus, väldigt bra! En av alla bra saker med att kommunicera med andra skrivbloggare 🙂
  Att ha en blogg har verkligen hjälpt mig, dels är det trevligt och dels lär jag mig saker. Bara vinster, dessutom är det jätteroligt att följa andras resa och peppa varandra.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s