Research

Maken sover borta ikväll och inspirerad av idéerna jag fick under min färgflätning åkte jag hem tidigt från jobbet för att ha en riktig skrivarkväll. Bara jag och katterna.

Det började med att jag lyssnade på en podd på vägen hem och blev så uppjagad och golvad av informationen i den att jag var tvungen att lyssna på fortsättningen. (det finns ytterligare ett avsnitt men jag sparar det till en annan dag)

När jag var färdig med lyssnandet kom jag på att jag nyligen såg ett tips om en SVT-dokumentär som jag tänkte kunde vara bra inspiration till mitt manus. Men känslomässigt kändes det lite tungt att starta där, så jag började med det senaste avsnittet av ett av mina guilty pleasures från samma kanal.

Sen tittade jag på ovan nämnda manusinspiration och mycket riktigt var det väldigt givande! Så givande att jag nu kommer ägna resten av kvällen åt liknande researcharbete istället för faktisk manusproduktion. Men – research är ju också viktigt, eller hur?

Divider

Annonser

3 reaktioner till “Research

  1. Skrivandet är så mycket, inte bara att knappra på tangenterna. Mycket skriv händer ju i huvudet medan man gör annat, och research kan definitivt vara avgörande för om det blir trovärdigt eller ej.
    Vad roligt att ha funnit din blogg, ser fram emot att lära känna dig och ditt skrivliv 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s