Så kallad prokrastinering

(Jag var tvungen att googla stavningen på prokrastinering!)

Uppe med tuppen! Vaknade vid 6-tiden och kunde inte somna om, så tillslut gick jag upp och fick saker gjorda (tvätt, mata katterna, skrubba bort gårdagens smink som jag aldrig orkade ta mig för innan jag gick och lade mig…). Nu har jag mest troligt ett par timmar innan maken vaknar då jag kan skriva. Perfekt va? Ja, bara det att jag genast fastnar i teknikaliteter. Som rör tekniken.

För ett par år sedan fick jag en MacBook av min man, för att jag skulle börja skriva (omständigheterna kring detta kan vi ta vid ett annat tillfälle). Jag har aldrig haft en Mac innan, men hade en i jobbet för många år sedan så jag var lite halvbekväm med formatet. Vad jag dock aldrig lärt mig omfamna är filsystemet. Jag tycker inte det känns lika strukturerat som på en PC, och jag gillar verkligen struktur. Jag saknar strukturen! Än så länge har jag därför bara skrivit på mitt manus i Evernote, vilket är ironiskt eftersom det verktyget saknar struktur ännu mer.

Så nu sitter jag här och funderar på att lyfta över mitt manus till datorn. Men ihop med den tanken slår det mig att jag då inte kommer ha tillgång till mitt manus överallt, vilket är den stora fördelen med Evernote. Alltså är det bara att släppa teknikstrul och filstrukturbekymmer och börja skriva då!

Jag ska bara…

Divider

Annonser

6 reaktioner till “Så kallad prokrastinering

 1. Vad skönt med en tidig start! 🙂
  Att bekanta sig med en ny dator tar lite tid, det håller jag med om. Nu skulle jag aldrig byta ut min Macbook för allt i världen.
  Jag skriver i Word och bara på datorn, men jag vet att med åtminstone Scrivener kan du synka mellan olika plattformar via Dropbox, om du är ute efter mer flexibilitet.
  Ha en fortsatt trevlig helg och lycka till med skrivet!

  Gillad av 1 person

   1. Något slags skrivprogram behöver du ju och Word är en klassiker. Jag brukar göra om texten till pdf:er och läsa igenom på paddan, det blir som en e-bok och lättare att se fel och brister.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s