Karaktärsinspo

USA alltså, kul ställe! Vi är inne på vår andra dag här, ankomst lördag kväll så den dagen räknar jag inte. Maken är iväg på konferens mån-tors så jag umgås med mig själv, framför allt på hotellet har jag tänkt. Jag har med mig min jobbdator och jobbar några timmar, sedan blir det väl pool och hotellgym en stund och sen kanske jag vågar mig på egna utflykter – Uber är ju väldigt lättillgängligt.

Uber är ju förresten ett toppensätt att hitta karaktärsinspiration! Vi träffade först engelsmannen James som bott i Orlando i 45 år men fortfarande hade rester av sin brittiska accent kvar. Han föredrog Floridas östra kust för att han gillar surfning medan han hatade den västra kusten pga ”really hot and disgusting waters”. För en frusen svensk som mig låter västkusten betydligt bättre… James hade varit i Sverige förra året då han med ett par vänner flög till Oslo och hyrde en bil som de sedan lämnade in i Köpenhamn, vilket då tog dem genom Sverige. Sedan fortsatte sällskapet ner genom Europa och avslutade i Slovenien innan de åkte tillbaka till USA. Han lärde sig dock en läxa – nästa gång ville han inte vara chaufför hela tiden för då fick han minsann aldrig ta en öl!

Sedan åkte vi en sväng med puertoricanska Joao som levt som hemlös i fem år innan han fick ordning på sitt liv, utbildade sig på college och sedan hade svårt att komma in på arbetsmarknaden då alla arbetsgivare kräver flera års erfarenhet men utan att själva vara villiga att erbjuda någon att få den erfarenheten hos dem. Han lyckades sedan starta ett eget företag där han jobbade som inredningsarkitekt och specialiserade sig på kök. Dock kom en orkan förra året och förstörde hela hans show room, och sen dess har han hankat sig fram som Uber-förare för att kunna betala sina räkningar. Men han verkar vara en företagsam person så vi tror det kommer gå bra för honom! Joao brinner även för miljö och hållbarhet, vi diskuterade Tesla och deras ansatser i världen. En otroligt sympatisk människa!

Två dagar in i besöket alltså. Jag gissar att ännu mer inspiration kommer trillar över mig!

Divider

Annonser

6 reaktioner till “Karaktärsinspo

 1. Vilken inspiration! Låter som du har en härlig vistelse, hotellgym och att hänga på hotellet i allmänhet lockar oerhört just nu känner jag 😀

  Gillad av 1 person

 2. Låter härligt! 🙂 Vi bodde ju i Fort Lauderdale tidigare (men nu är det över tio år sedan vi flyttade hem igen). Älskade Florida, men måste säga att Las Vegas ändå var roligaste stället jag varit på i USA. Orlando har ju även Disneyland, så passa på att besöka det också. Helkul, även om man är vuxen 😀

  Gillad av 1 person

  1. Ja vi funderade på det där med nöjesparkerna. Men vi känner helt enkelt att vi inför barnen inte kan stå för om vi gick på Disneyland utan dem…! Det skulle vi aldrig kunna berätta för dem haha. Så vi hoppas över det och gör annat – airboats i Everglades t.ex. Däremot är det avslutningsfest för makens konferens på Universal, så förhoppningsvis kan jag få följa med dit. Då blir det väl nån åkattraktion kanske, men jag är ärligt talat inte så himla sugen. 4D-äventyren verkar kul däremot!

   Gillad av 1 person

   1. Universal är också jätteskoj, så det tycker jag absolut ni ska se till att hinna med 🙂
    Everglades låter också spännande, men se upp för alligatorerna 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s