Det man inte förstår…

… kan nog vara lite svårare att skriva om?


Läser intervjun med Sara Bergmark Elfgren i senaste numret av Tidningen Skriva. Hon berättar hur hon tycker terapi höjer hennes berättande och jag håller verkligen med! Allt som ger en större självinsikt och insikt om hur världen och andra människor fungerar gör det lättare att skriva tänker jag. Lättare att förstå det man vill berätta i alla fall.

Idag hade barnen varsin kompis här i några timmar så då passade jag på att fundera på mitt manus en stund. Det där med bikaraktärerna satte helt klart igång en hel del bra processer i mig.

Trevlig helg på er!

4 reaktioner till “Det man inte förstår…

 1. Intressant! Att fortsätta utveckla sig själv och kunna sätta ord på sina egna känslor känns väldigt viktigt. För hur ska man kunna sätta ord på andras känslor om man inte kan förklara sina egna?
  Nu tror jag inte att ålder generellt har med saken att göra, men för egen del så känner jag mig mer utrustad att skriva insiktsfullt nu än jag gjorde vid 23. Erfarenheterna är fler, ärren är fler. Men det visste jag ju inte då när jag glad i hågen knattrade ner meningslösheter på min nya blå iMac, tack och lov, haha.
  Kul att du är fortsatt inspirerad av bikaraktärsarbetet!

  Gillad av 1 person

  1. Hahaha känner verkligen igen mig i det där. Det tillhör väl ungdomen på nåt sätt, att tro att man vet allt. 😉 Jag tittade väääldigt mycket på Oprah efter skolan i tonåren och lärde mig väldigt mycket där, men det är först nu i på riktigt vuxen ålder (30+) som jag faktiskt kunnat ta till mig det jag lärde mig då och applicera det på livet. Och skrivandet! 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Så var det iaf för mig, jag hade koll på det mesta vid 25, men nu vid 40 vet jag ingenting 😉
    Att ha kännedom om känslor går, men det enda som ”sätter känslorna” är ju att uppleva dem själv. Det finns liksom ingen väg runt det hela.
    Jag applicerar Dr Phil på livet och skrivandet i tid och otid, självklara förnuftigheter, det är min grej 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s