Min första skrivträff inbokad

Okej, så NaNoWriMo gav bra utväxling direkt! Jag lyckades hitta flera som bor i mitt område (eller ja, det ena av mina områden – det jag föredrar dessutom, för när jag bor där har jag inte barnen hos mig vilket innebär att jag faktiskt kan vara med på träffarna utan att behöva skaffa barnvakt) och nu håller vi på och bokar in träffar åt höger och vänster. Det är ju ett par veckor kvar tills NaNo börjar så vi inleder med en prepp-träff och sen hoppas jag att vi kan ha regelbundna träffar för att prata skrivande. Så* himla taggad!

Häromdagen hittade jag förresten en så vacker bok i affären, kolla mitt näst senaste instagramfoto till höger på bloggen. Kanterna på boksidorna är orange! Lägger till det på min lista över utgivningsgoals som nu består av 1) trycka upp matchande bokmärken till boken och 2) ha färgade kanter på boksidorna. Det gäller att prioritera hörrni.

Det jag egentligen ville säga om den där boken var i alla fall att den utspelar sig i Kisa, vilket ligger alldeles nära mitt ena boende. Sånt gillar jag! Boken utspelar sig även i närheten av en närbutik där jag för ett par månader sedan satte upp en lapp på anslagstavlan där jag sökte folk att starta en bokklubb tillsammans med. Exakt fyra lappar med mitt telefonnummer har rivits av från annonsen, exakt noll personer har kontaktat mig. Besvikelsen.

MEN! Nu har jag snart en skrivargrupp att lära känna istället!

Okej spretigt inlägg… Men jag är rätt så pepp på allt det här och den röda tråden kan väl få vara… Östergötland kanske? Eftersom allt ovan rör sig i det området.

* Har någon mer än jag lagt märke till att folk nu för tiden använder enbart ordet ”så” som förstärkningsord? T.ex. ”jag var sååå taggad”, ”det var sååå dyrt”, ”tack sååå mycket” osv. Det stör mig. Jag vill fortsätta använda vanliga förstärkningsord! Vadå så? Så är ju relativt. Hur mycket är ”så mycket”?

Divider

Annonser

9 reaktioner till “Min första skrivträff inbokad

 1. Tack för ditt fina inlägg! Alltid lika roligt att läsa. Ge inte upp om bokklubben riktigt än. När du minst anar det händer det.
  Ha ha jag är en av dom som är förtjust i att använda ”så” men har själv tänkt på det. Jag använder det gärna för att få ”mer kraft” i något. Bra med lite eftertanke och kanske försöka utöka ordförrådet lite…..
  Ha det så bra.
  Anneli

  Gillad av 1 person

  1. Tack för att du läser och kommenterar 🙂

   Jag intalar mig att personerna som visat intresse för en bokklubb bara haft väldigt mycket att göra, hösten är ju stressig för många. 😉

   Jo jag kan också säga ”så” ganska ofta, men inte riktigt på det sättet. Utan mer ”så dumt”, istället för ”sååå dumt”. Inbillar mig att det låter lite mindre fjortisaktigt iaf… :-O (är eventuellt färgad av att jag lyssnat på några poddar på sistone med folk i 25-årsåldern som pratar ganska så fjortis…)

   Gilla

 2. Så grymt roligt det låter! Jag har aldrig varit med i Nanowrimo och kommer nog aldrig vara det heller, men det verkar himla roligt och inspirerande (och svettigt).
  Hoppas du kan hitta dina bokklubbskompisar vad det lider, en bokklubb är någonting jag också skulle vilja ha men det kräver en del så jag avvaktar nog ett tag till 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Försöker etablera ett eget socialt liv i trakten också, det kanske lyser igenom? 🙂 Är ju inflyttad där min man bor så än har jag inte lärt känna några på egen hand att umgås med. Så jag hoppas träffa nån jag klickar med på fler sätt än genom böcker och skrivande också 😁

   Gillad av 1 person

   1. Att bokklubbsdejta är väl en utmärkt idé!
    Det är verkligen inte lätt att finna nya vänner som vuxen, oftast blir det via jobbet, du får skaffa ett extrajobb helt enkelt, haha.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s