Knäcker inte koden

Ni vet hur man pratar om att ”knäcka läskoden” när det gäller barn? Well, själv har jag inte knäckt odlingskoden. Med tanke på hur snabbt mina växter dör är det ett jäkla mirakel att jag lyckats hålla två barn vid liv i sex respektive åtta år… Jag ser så många fina bilder i mina flöden nu på höstarrangemang på hustrappen men jag vet att det skulle aldrig fungera för mig. När jag köper växter frågar jag alltid personalen om det är något särskilt jag ska tänka på när det gäller skötseln, och det de säger är helt obegripligt för mig. Och är det inte obegripligt så känns det mest som ”men när ska jag hinna det där?!”.

Jag har en orkidé som jag lyckats hålla vid liv i 2,5 år nu. Det är ju en bedrift! Jag har lyckats få in en rutin där jag vattnar den sparsamt en gång i veckan och det verkar den klara sig på. Det innebär också att eventuella nya växter måste klara sig på samma sätt, för jag skulle nog inte klara av att ha olika rutiner för olika växter. Då blir det kortslutning i hjärnan och snart får jag fylla komposten med fler växtlik.

För många år sedan fick jag en liten inslagen present av några grannar som även passade på att fråga om jag ville ha hjälp med blomvattning under den kommande veckan då jag skulle vara bortrest. Jag skrattade och sa att jag har bara plastväxter för allt annat dör i mina händer, men tack för erbjudandet. När hon gått öppnade jag paketet – ett presentkort på en blomsterhandel. Ridå.

Tur man kan vara bra på olika saker. Skrivande är mer min grej!

Divider

Annonser

5 reaktioner till “Knäcker inte koden

  1. Orkidéer är räddningen! Jag missköter mina så jag skäms, men de blommar glatt. De och nån annan misshandlad lökväxt är våra enda tre blommor.
    Tur att både du och jag har andra kvalitéer, att få text att blomma är inte så illa 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s