Något slags skrivverktyg ändå?

Imorse slog det mig att det här lapptäckstänket jag har kanske grundar sig i hur jag är van att jobba i mitt yrke.

Jag är teknikinformatör, vilket i stora drag betyder att jag skriver manualer och instruktionsböcker. I många år satt jag på ett stort företag där vi hade ett databasverktyg som funkar väldigt bra. Man använder sig av moduler som man sedan sätter ihop till en hel publikation. En modul kan vara så kort eller lång som man önskar, oftast arbetade vi så att en modul var ett kapitel. Fördelarna med detta är många, inte minst när det kommer till översättnings- och uppdateringskostnader då man kan ändra bara en enda modul och slippa betala för att ändra hela publikationen.

Ungefär så skulle jag vilja jobba nu med mitt manus. Jag har ju sen tidigare slagit in på banan att skriva scen för scen, inte nödvändigtvis i rätt ordning utan snarare baserat på vad jag känner för att skriva för. Jag har en färgfläta som sedan kommer hjälpa mig att hålla koll på i vilken ordning scenerna ska komma samt en lista över hur scenerna utspelar sig i kronologisk ordning (eftersom mitt manus inte kommer återberättas i kronologisk ordning). Men nu börjar jag känna att jag skulle vilja ha ett helhetsgrepp om min text, som jag i dagsläget inte har. Med ett databasverktyg som liknar det jag är van vid hade det gått bättre, för då skulle jag fortfarande kunna jobba vidare scenvis men jag kan lägga scenerna (modulerna) i rätt ordning direkt i mitt manus (publikation).

Så google går varmt här nu. Något måste det väl finnas som inte kostar mig allt för mycket, eller rent av kan vara gratis?

Annonser

4 reaktioner till “Något slags skrivverktyg ändå?

  1. Ja scrivener har jag kikat på men har tyckt att det innehåller för mycket funktioner, fler än jag behöver. Men det spelar väl ingen roll egentligen… Får kolla lite mer noggrant! 🙂 Tack för tips och hoppas det går bra med foten?

   Gilla

 1. Känner inte till detta för manusskrivande men att jobba i moduler har jag gjort. Fast i mindre format eftersom jag en period skrev nyhetsbrev för en verksamhet. Tyckte det var mycket praktiskt. För manusskrivandet har jag inte känt det behovet. Hoppas du hittar något bra. 😊

  Gillad av 1 person

 2. Har oxå letat, men jag tycker de program jag hittat har varit sjukt röriga, inte användarvänliga och sett ut som nåt från 90-talet, så hittar du nåt bra så säg till!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s