Hur går det egentligen?

Ja det går inte alls. Jag kan inte säga att jag har fastnat, för det skulle antyda att jag ändå arbetar med texten. Och det gör jag inte. Det är nog mer att det har låst sig för mig. Jag tror jag känner mig lite rädd för att fortsätta. Textens innehåll är egentligen inte ett dugg privat för mig, däremot blir det snabbt personligt och jag vet inte om jag orkar gå ner i det där mörka för att hitta det jag behöver för att kunna fortsätta. Jag lyssnade på ett par gamla avsnitt av Skriv en bestseller idag (försöker lyssna ikapp då jag inte lyssnat nåt på första säsongen) och där nämnde Ninni samma sak – det här att inte riktigt orka skriva om det som bränner just eftersom det bränner. Men som alltid när jag lyssnar på dem så blir jag så sugen på att skriva, så jag ska försöka hinna med ett skrivpass ikväll när barnen somnat.

Fortsättning lär följa…

12 reaktioner till “Hur går det egentligen?

 1. Fast jag tänker att du visst arbetar med texten, i huvudet. Min erfarenhet är att de här ”kommer ingen vart”-perioderna fyller en helt egen funktion och omedvetet sker en massa bakom kulisserna. Så när allt en dagbarn trillar på plats så är det för att du haft en sådan period, passivt skrivande, liksom. Om detta låter begripligt? 😄

  Gilla

 2. Det är i de här brännande styckena som det även kommer att bränna till för dina läsare, och där din framtida redaktör kommer få den bästa sortens gåshud av att läsa.
  Låt hjärnan ta den tid den behöver, när det lossnar (för det gör det som regel, när man efter en tid tvingar ner rumpan på stolen igen) brukar det som regel lossna ordentligt.

  Gillad av 1 person

 3. Ser att våra kloka medbloggare redan uttryckt att dessa perioder också bidrar. Bara att vänta ut och ”tvinga” sig tillbaka en dag. Då smäller det säkert till och blir brännande bra, just för att den egna känslan kommer lyfta just dessa partier som krånglat. Håller tummarna. 😊

  Gillad av 1 person

 4. Instämmer med allt ovan (bortsett från det där med att ett dagbarn trillar på plats, möjligen 😄😉). Ta pauser om det behövs (eller passivt skrivande, snarare) – men ge inte upp!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s