Hög på inspiration

Än så länge känns det så himla bra med min romanceidé! Jag lade ut min hisspitch på instagram häromdagen och fick glada tillrop som sporrade mig. Jag gillar verkligen idéen, jag gillar mina karaktärer och även om jag vet mycket av vad som ska hända så längtar jag efter att få se hur karaktärerna beter sig och uttrycker sig – för det är sånt som växer fram medan jag skriver. Faktiskt är det nog så jag gillar att jobba nu när jag tänker på det. Att staka ut i förväg vad som ska hända och vilka situationer karaktärerna ska hamna i, och sedan få upptäcka hur det påverkar dem. Det kommer också leda till justeringar i plotten, riktigt så oflexibel är jag inte, men i stora drag tänker jag hålla mig till den plan jag har.

En hel del romanceböcker är ganska korta, och även om jag kan uppskatta en kort och kärnfull bok så tycker jag nog generellt mer om böcker på runt 200-250 sidor ungefär. Jag tror det är där jag vill landa och då känns 70-80 000 ord rimligt. Jag tycker mycket om Simona Ahrnstedts böcker, som ofta är lite längre. Hon lyckas fylla dem med så mycket matnyttigt – sidospår och spännande intriger som gör boken spännande även vid sidan av själva huvudspåret, vilket såklart är kärlekshistorien. Det är mitt mål också!

4 reaktioner till “Hög på inspiration

  1. Härligt med inspirationen! Jag tyckte verkligen din korta sammanfattning på Insta väckte intresse. En tydlig konflikt, push-and-pull-intrig, svårigheter för huvudpersonen, allt verkar omöjligt, men lockar o.s.v. Spännande!
    Jag måste läsa något av Ahrnstedt, har ännu inte läst en enda bok i romancegenren.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s