Läslov!

… snart iaf. Imorgon är det skolavslutning och även om vi inte kommer ha regelrätt semester än på några veckor så börjar ju åtminstone barnen sitt sommarlov då. Läslov är visst en alternativ benämning på höstlovet, men jag tycker det är en bra benämning över huvud taget. Det är ju att läsa man älskar att göra när man är ledig!

Häromveckan var vi på Mallorca t.ex. och då lyckades jag få en del läst, tre barn till trots. Det blev Christina Schillers Brutna små regler, Mats Strandbergs Hemmet samt Simona Ahrnstedts En enda risk (som jag trodde jag läst men som bara stått i bokhyllan och väntat på mig!). Superbra böcker alla tre som jag tyckte mycket om. Måste få tag på Christina Schillers första bok, som jag ännu inte läst, och så längtar jag såklart efter att Simona ger ut fler!

Vad har mer hänt då? Jo i våras sökte jag några skrivkurser på vinst och förlust. Sökte mig till Bona folkhögskola i Motala, Österlens folkhögskola, Linnéuniversitetet samt Karlstads universitet. Alla på distans, vissa med mer eller mindre obligatoriska träffar, vissa på halvfart, andra på heltid. Fick snabbt besked från Bona att jag har en reservplats. Motala ligger ju nära mitt andra hem i Linköping, så det hade ju varit praktiskt. Men i veckan fick jag besked om att jag fått en plats på Österlens fhsk (heja!), vilket jag skyndsamt tackade ja till och hoppas orka med! Heltid från augusti till december när jag i september börjar en ny tjänst (visserligen på samma företag) och ett nytt uppdrag hos en ny kund, samtidigt som jag har barnen helt själv varannan vecka… Det löser vi va?

Min text känns längre bort än någonsin rent fysiskt, har inte tittat på den på några veckor. Känslomässigt är den desto närmare, jag tänker mycket och lär känna min karaktärer.

Hoppas det går bra för alla er andra! Om det fortfarande är någon som kikar in här…

Annonser

2 reaktioner till “Läslov!

  1. Stort grattis till utbildningen!
    Att man har svackor med manusen är inget ovanligt, du tankar ju inspiration för fullt just nu. Så det kommer att bli en himla fart i höst!
    Ser fram emot att höra mer om utbildningen 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s